16. září
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Montelobos - mezcal s duší vlka
Montelobos je ručně vyráběný mezcal pocházející z Oaxacy a Puebly. Vznikl jako pocta více než 500 let starým tradicím, přírodní rovnováze a divokému duchu agáve. Filozofie značky vychází z vlastností vlka: loajalita, instinkt, odvaha a nezávislost.
Montelobos Mezcal založil specialista na agáve Dr. Ivan Saldaña ve spolupráci s mezcalero mistrem Donem Abelem López Mateosem. Jejich cílem bylo vytvořit mezcal, který je komplexní, vyvážený a respektuje terroir agáve.
Vyrobeno na základě starobylé mezcalerové tradice a vedené cílevědomým hledáním skutečné dokonalosti.
Montelobos Mezcal se destiluje z maguey - druhu agáve Agávové šišky (piñas) se sklízí a poté několik dní praží v podzemních ohništích. Právě odtud vzniká typická kouřová chuť mezcalu.
Piñas se obvykle drtí pomocí tahony tažené koněm nebo oslem a následný mashfermentuje v kamenných, kožených nebo dřevěných nádržích. Poté se fermentovaný tekutý základ destiluje v měděných nebo hliněných destilačních přístrojích.
Montelobos Ensamble je výjimečný mezcal vytvořený z dokonalého souznění tří agávových odrůd: Espadín, Tobalá a Papalote.
Tento řemeslný destilát vzniká tradiční metodou v pohoří Oaxaca a přináší komplexní chuť, která osloví nejen zkušené znalce, ale i zvídavé objevitele. Ensamble je poctou divoké přírodě, pomalému řemeslu a mistrovství mezcaleros.
Aroma: kouřové a zemité s tóny sušených bylin, citrusové kůry a květin.
Chuť: hluboká, vrstevnatá a suchá – s tóny agáve, pepře, eukalyptu.
Závěr: dlouhý, výrazně kouřový s elegantními stopami hořké čokolády a balzamikového octu.