12. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Upozorňujeme, že zboží z archivu může mít lehce poškozený obal.
Řada Habitation Velier vznikla ze spolupráce Lucy Gargana ze společnosti Velier a vyhlášených světových destilerií. Zaměřuje se na rumy, které vznikají kotlíkovou destilací, zrají výhradně v tropickém prostředí a lahvují se bez přidaného cukru či jiných přísad ve vysoké nebo sudové síle.
Tento rum je výsledkem nového partnerství mezi společností Velier a majiteli palírny Takamaka, která se nachází na ostrově Mahé na Seychelách. Richard a Bernard d'Offay palírnu založili v roce 2002 a rum zde vyrábí řemeslnými postupy za použití melasy i čerstvé šťávy z cukrové třtiny. Pro Habitation Velier byly vybrány rumy z cukrové třtiny vyrobené 100 % kotlíkovou destilací.
Místní cukrová třtina je vzácná. Na ostrově jí pěstuje sdružení pouze asi 40 nezávislých farmářů, na odlehlém místě v horách a bez použití pesticidů. Terroir ostrova Mahé je unikátní: žulová půda, nízká nadmořská výška, vysoká vlhkost a mořský vánek. Fermentace probíhá 3-5 dní za použití vlastního kmenu kvasinek a místního zdroje vody.
Habitation Velier Takamaka White je prvním bílým rumem značky, vyrobený 100 % kotlíkovou destilací z místní cukrové třtiny. Je lahvovaný při 56 % s obsahem kongenerů 466,2 g/hlpa, z čehož 12,2 g/hlpa jsou estery. Rum představuje světovou premiéru.
Aroma: delikátní a vzdušné, s tóny šťávy z cukrové třtiny, kandovaných citrusů, tabáku a čerstvého zázvoru.
Chuť: plná a bohatá, s tóny višní, badyánu, šeříku, bergamotu a sušeného ovoce.
Závěr: dlouhý a smetanový, s tóny medu, rostlin a džemu z červeného ovoce.
Je možné si objednat maximálně 2ks/objednávku/osobu.
12. květen
13. květen
8. červen