24. prosinec
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Vzhledem k velkému vytížení kapacit dopravců může doručení nyní trvat i více než 5 pracovních dnů. U objednávek do 14.12. garantujeme doručení do Vánoc.
Kamenná prodejna v Karlíně bude mít mimořádně otevřeno v sobotu 13.12. a 20.12. 11:00 - 17:00.
Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s.
Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci.
Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si jednoduchý cíl: ctít odkaz Michter‘s výrobou té nejlepší možné whiskey, bez ohledu na náklady.
To znamená, že dnes je každému detailu výroby věnována mimořádná péče. Pro výrobu se vybírá kukuřice, žito a sladový ječmen pouze té nejvyšší kvality s označením USDA #1. Záparová káď, fermentační tanky i destilační kolona s doublerem jsou vyrobeny společností Vendome Copper & Brass Works, která je považovaná za nejlepšího výrobce v USA. Speciální pozornost je věnována dřevu, ze kterého se vyrábí sudy. Dřevo musí být zcela suché, což může znamenat, že nejdříve 18-48 měsíců schne, a poté se sudy nejdříve tzv. toustují a až poté vypalují. Whiskey se do sudů ukládá při nižší síle 51,3 % a ve skladech, kde jsou sudy uloženy, je v cyklech zvyšována a snižována teplota, aby se zvýšila interakce dřeva s whiskey. Znamená to, že se z jednoho sudu vyrobí méně lahví, ale o to jemnější a bohatší má whiskey chuť.
Michter’s je již od svého založení známá pro svou žitnou whiskey a na výrobě té současné si proto dává mimořádně záležet. US*1 Kentucky Straight Rye nese označení single barrel, kdy se lahvují jednotlivé sudy, aniž by byly míchány. Whiskey zraje v nových, uvnitř vypálených sudech z amerických bílých dubů. Lahvuje se při 42,4 % alkoholu.
Vyznačuje se kořeněnými a pepřovými tóny spolu s tóny citrusů, karamelu a dubu.
24. prosinec
25. leden
8. únor