12. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Jde o single cask edici, kdy byl lahvován jen jeden sud, z něhož bylo naplněno jen 124 lahví. Rum byl vyrobený v dnes již uzavřené palírně Enmore Sugar Estate na legendárním dřevěném kotlíkovém zařízení Versailles. Destilován byl v roce 1994 a do sudu byl uložen na výjimečných 26 let. Lahvován byl při 48,5 %.
Na světě jsou dnes v provozu poslední dvě destilační zařízení vyrobené z dřeva, jedno původem z palírny Enmore a druhé z palírny Port Mourant, přičemž obě jsou v současnosti umístěny v palírně Demerara Distillers Limited (DDL), poslední fungující palírně v Guyaně. V minulosti se jich v Guyaně nacházelo mnohem více, ale s postupným úpadkem cukrového průmyslu časem mizely. O tom svědčí i to, že v 19. století bylo v Guyaně 100 destilerií, ve 20. století jich bylo 50, dnes již je jen jedna.
Aroma: intenzivní, hluboké a kořeněné s výraznými tóny slané lékořice a ovocných tónů malin a pomerančů.
Chuť: velmi příjemná se sladkým kořením, které se mísí s náznaky lékořice a pomeranče, v závěru svěží kombinace bourbon vanilky a šťavnatého ovoce.
12. květen
13. květen
8. červen