Magula Rosenberg Frankovka

Skladem: 4

Do 17. 6. u vás

580 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
5608
Značka:
Magula
Země původu:
SLOVENSKO
Objem:
0,75 l
% alkoholu:
13,0 %

Vína z rodinného vinařství Magula v sobě nesou úctu k tradici, harmonii s přírodou a autentický charakter slovenského terroiru. Tato malá rodinná značka s historií sahající až do roku 1931 klade důraz na udržitelné a ekologické vinohradnictví, které nevyužívá herbicidy, pesticidy ani systémové chemické přípravky.

Od roku 2015 je vinařství certifikováno pro výrobu bio vín a veškeré hrozny pocházejí výhradně z vlastních vinic v oblasti Vlčího a Růžového údolí. Právě zdejší sprašové půdy a suché podnebí dávají vínům Magula jejich specifický charakter – plnost, čistotu a výjimečnou rovnováhu.

Hrozny pocházejí výhradně z vlastních vinic ve Vlčím a Růžovém údolí. Místní terroir – hluboké sprašové půdy s vysokým obsahem minerálů a suché klima s množstvím slunečných dnů – poskytuje ideální podmínky pro vznik komplexních a harmonických vín. Každá láhev odráží charakter konkrétního ročníku i unikátnost slovenské přírody.

V nabídce vinařství najdeme jak tradiční středoevropské odrůdy jako Blauer Portugieser, Frankovka (Blaufränkisch), Veltlínské zelené a Ryzlink vlašský, tak i nové slovenské kultivary jako Dunaj, Devín, Hron a Rosa. Plánována je i výsadba odrůd Rulandské modré a Gewürztraminer.

Rosenberg Frankovka 2019 je typická, kořenitá a charakterově vyzrálá Frankovka (Blaufränkisch), která pochází z biodynamicky obdělávané vinice Rosenberg. Víno vyniká vyváženým spojením elegance a intenzity, jemnosti a robustní struktury. Hrozny byly pečlivě ručně sklizeny a víno spontánně fermentovalo, přičemž kontakt se slupkami trval 40 dní.

Víno zrálo po dobu 24 měsíců v kombinaci starých i nových dubových sudech o objemu 225 a 500 litrů. Následně leželo dalších 18 měsíců na lahvi před uvedením na trh. Sířeno bylo pouze jednou – těsně před lahvováním. Výsledkem je naturální, nefiltrované a nečiřené víno s výrazným potenciálem k dalšímu zrání, ale zároveň skvěle pitelné již nyní.

Odrůda: Frankovka (Blaufränkisch)
Cukernatost při sklizni: 22,5 °NM
Datum sklizně: 4. 10. 2019
Výnos na keř: 1,1 kg
Macerace: 40 dní na slupkách
Alkohol: 12,8 % obj.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Celková kyselina: 6,75 g/l
Celkový oxid siřičitý: 37 mg/l
Datum stáčení: 2. 4. 2022
Počet lahví: 1 945