11. červenec
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Vína z rodinného vinařství Magula v sobě nesou úctu k tradici, harmonii s přírodou a autentický charakter slovenského terroiru. Tato malá rodinná značka s historií sahající až do roku 1931 klade důraz na udržitelné a ekologické vinohradnictví, které nevyužívá herbicidy, pesticidy ani systémové chemické přípravky.
Od roku 2015 je vinařství certifikováno pro výrobu bio vín a veškeré hrozny pocházejí výhradně z vlastních vinic v oblasti Vlčího a Růžového údolí. Právě zdejší sprašové půdy a suché podnebí dávají vínům Magula jejich specifický charakter – plnost, čistotu a výjimečnou rovnováhu.
Hrozny pocházejí výhradně z vlastních vinic ve Vlčím a Růžovém údolí. Místní terroir – hluboké sprašové půdy s vysokým obsahem minerálů a suché klima s množstvím slunečných dnů – poskytuje ideální podmínky pro vznik komplexních a harmonických vín. Každá láhev odráží charakter konkrétního ročníku i unikátnost slovenské přírody.
V nabídce vinařství najdeme jak tradiční středoevropské odrůdy jako Blauer Portugieser, Frankovka (Blaufränkisch), Veltlínské zelené a Ryzlink vlašský, tak i nové slovenské kultivary jako Dunaj, Devín, Hron a Rosa. Plánována je i výsadba odrůd Rulandské modré a Gewürztraminer.
Oranžový vlk 2022 je výjimečné, vrstevnaté víno vyrobené z bílých hroznů macerovaných na slupkách – částečně i na třapinách – metodou otevřené fermentace. Výsledkem je energické oranžové cuvée plné života, charakteru a příběhu.
Víno tvoří 40 % Veltlínského zeleného, 35 % Ryzlinku vlašského, 22 % Tramínu červeného a necelá 3 % Moravského muškátu. Hrozny pocházejí z biodynamicky obhospodařovaných vinic Teufelsecke, Jungberg a Teufelstal. Macerace probíhala po dobu dvou týdnů, následovalo zrání v použitých dubových a akátových sudech, kameninových a terakotových amforách.
Víno bylo spontánně fermentováno, nefiltrováno, nečiřeno a bez jakéhokoli přídavku siřičitanů. Veškerý oxid siřičitý ve víně je přirozeným produktem kvasinek.
Výsledkem je ryzí, nekompromisní naturální víno – opravdová radost v láhvi.
Druh vína: Oranžové víno
Odrůdy: Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Tramín červený, Moravský muškát
Cukernatost při sklizni: 21 °NM
Datum sklizně: 12. 9. 2022
Výnos na keř: 1,0 kg
Alkohol: 11,5 %
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Celková kyselina: 6,10 g/l
Celkový oxid siřičitý: 17 mg/l
Datum stáčení: 12. 12. 2023
Počet lahví: 3 519