16. září
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Různorodost Skotska se projevuje i v různorodosti whisky, kterou jednotlivé regiony vyrábí. Značky v řadě Classic Malts reprezentují typické whisky z jednotlivých oblastí a jejich rozlišné chuťové profily Vás provedou celým Skotskem. Lagavulin 16 Y.O. s obsahem alkoholu 43 % reprezentuje ostrov Islay. K výrobě této whisky se používá slad z nedaleké sladovny Port Ellen a destilace probíhá velmi pomalu, což je postup, který podle výrobců dodává destilátu „charakteristickou oblost a obrušuje hrany“. Své udělá i šestnáct let zrání. Jde o vynikající výraznou rašelinnou whisky s dotekem jódu, která zaujme v závěru kořeněnou chutí s tóny vanilky a sušených datlí.