Zvýhodněný set = 1 ks Roquefort Corail + 1 ks Jasci Cerasuolo + 1 ks Buondonno Toscana

Skladem: 4

Do 6. 5. u vás

950 Kč

Cena před slevou 1 070 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
3327
Objem:
2,25 l
% alkoholu:
12,6667 %

CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE
Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství.

Corail je úžasné rosé s tradičním provensálským charakterem, obsahující původní odrůdy tohoto kraje. Je to svěží, okouzlující, vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno, které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost. Odrůdy Grenache a Cinsault se nejprve macerují při velmi nízké teplotě 6 °C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná malolaktická fermentace v ocelových tancích, kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců.

JASCI & MARCHESANI
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně, ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním, aby ovoce rostlo láskou

Suché růžové víno “Cerasuolo” je autentickým, velmi jemným a harmonickým přírodním vínem. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností. Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 16°C. Zraje a odpočívá šest měsíců v ocelových tancích a následně v láhvi, do té doby, než ji otevřete.

BUONDONNO-CASAVECCHIA ALLA PIAZZA
Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako „místo Leonarda Buonarrotiho“, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době se zde vyrábělo proslulé víno. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody při výrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním, ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. 

Růžové víno Rosato Toscana se rodí ze smíchání hroznového moštu bobulí Syrah, macerovaných velmi krátce na slupkách, a hroznového moštu získaného z odluhu bobulí Sangiovese určených k produkci Chianti Classico. Je zpracované tak, aby se co nejvíce zachovala čerstvost ovoce. Spontánní kvašení za pomoci vlastních přírodních kvasinek probíhá v nádobách z nerezové oceli a zrání probíhá po dobu cca 6–8 měsíců taktéž v nádobách z nerezové oceli. V lahvi pak víno odpočívá minimálně tři měsíce.