Château de Roquefort Corail

Skladem: >5

Do 23. 4. u vás

480 Kč

Cena před slevou 550 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
2313
Značka:
Roquefort
Země původu:
FRANCIE
Objem:
0,75 l
% alkoholu:
13,5 %

CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCE
Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé, rodina Villeneuve, získala tuto nemovitost a půdu již v roce 1882 od svého předka, vojenského generála a vévody z Gardanne, jenž ji vlastnil od roku 1812. Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína, zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734, ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy, včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let, druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 25 hektarů vinic je chráněno skalami a nachází se na příkrém svahu v nadmořské výšce 350–400 metrů, takže každá zemědělská práce se musí provádět ručně s velkou dovedností. Vysoká poloha také umožňuje pozdější sklizeň, jež vede k větší čerstvosti a vyšší fenolové zralosti. Proto jsou jejich vína komplexnější, než je obvyklé u provensálských vín. Půda je směsí kamenité hlíny a křídy. Blízkost moře a proudění vzduchu zde zmírňují mikroklima a ovlivňují vinnou révu i chuť samotného vína. Biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje, že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality, v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce Raimonda de Villeneuve Flayosc, vnímavého vinaře a degustátora, jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze. Impozantně krásné vinice, tradiční půdní kultura a metody výroby vytvářejí jemná, často vzácná vína s označením Côtes de Provence.

Corail, Côtes de Provence AOC Rosé
Odrůdy Grenache a Cinsault se nejprve macerují při velmi nízké teplotě 6 °C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná malolaktická fermentace v ocelových tancích, kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců.
Corail je úžasné rosé s tradičním provensálským charakterem, obsahující původní odrůdy tohoto kraje. Je to svěží, okouzlující, vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno, které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost.

Místo původu: Francie, Provensálsko, Roquefort la Bedoule
Vinařství: Château de Roquefort
Označení: Côtes de Provence AOC
Barva: intenzivní korálově růžová
Odrůda: 30 % Grenache Noir, 29 % Carignan, 24 % Syrah, 17 % Cinsault
Vinice: s průměrným věkem třiceti let se prostírá na skoro šestnácti hektarech, severozápadně, na kopcích v nadmořské výšce 360 až 390 metrů, díky čemuž se sklízí ručně od 19. 9. do 12. 10. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru, ve kterém panuje velmi zvláštní a jemné mikroklima
Půda: čerstvá, jílovitě-vápenitá, kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitého
Chuť: lahodná, šťavnatá, hodně ovocná (bílá broskev, jahoda, citrusy) s dotekem minerálů a nádechem fenyklu. Čistý, minerální a osvěžující závěr
Vůně: květinová, ovocná a jemně kořeněná (citrusy jahody, meloun a bílé květy)
Párování s jídlem: hodí se skvěle k salátům, zeleninovým předkrmům, mořským plodům, rybám a středomořské kuchyni. Je vhodné také jako aperitiv
Doporučená teplota při podávání: 12–14 °C