Los Siete Misterios Coyote

Skladem: 2

Do 30. 4. u vás

4 090 Kč

Cena před slevou 4 590 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
4102
Značka:
Los Siete Misterios
Země původu:
MEXICO
Objem:
0,7 l
% alkoholu:
47,0 %

Bratři Eduardo a Julio Mestre založili Los Siete Misterios (v překladu sedm tajemství) v roce 2010 s cílem vytvořit destilát, který reprezentuje zvyky, kulturu a vášeň Mexika - mezcal. Strávili roky ochutnáváním mezcalu ve vesnicích po celé Oaxace. Setkali se s místními Maestros Mezcaleros, kteří používají tradiční techniky zdokonalované po generace. Ve snaze zachovat tyto znalosti předků se Eduardo a Julio spojili s odborníky, aby spolupracovali na moderním přístupu k tradičnímu mezcalu.

Los Siete Misterios si zakládá na udržitelnosti. Mezcaly se vyrábí pouze ze zralých rostlin agáve. Čeká se, až rostlina vytvoří, nebo se chystá vytvořit květní stonek, což se děje těsně předtím, než agáve odumře. Srdce agáve neboli piña se tři až pět dní vaří v tradičních podzemních pecích z hlíny a kamenů. Poté se drtí za použití ručně vyrobené dřevěné palice, nebo se využívají chilské koně táhnoucí tradiční zařízení zvané tahona. Šťáva a vlákna se následně uloží do velkých dřevěných kádí, kde jsou vystaveny působení vzduchu. Fermentace probíhá díky teplotě a divokým kvasinkám zcela přirozeně, přidává se pouze čistá pramenitá voda. Na konci procesu je samotná destilace, a to v měděných nebo hliněných kotlích.

Tento mezcal vzniká z vzácného druhu maguey zvaného Coyote. Maestro Mezcalero Don Antonio vysvětluje, že Coyote a Arroqueño Maguey jsou blízcí příbuzní a často jsou zaměňováni za stejnou maguey. Jsou téměř identické s drobnými rozdíly, které ocení jen zasvěcený znalec. Coyote má více bylinných tónů a stal se jedním z nejikoničtějších mezcalů v portfoliu Los Siete Misterios. 

Mezcal je lahvován při síle 47 % alkoholu.

Chuťový profil: ovocné tóny jahod, třešní, banánu, manga a hruškové zavařeniny, dobře provařené agáve. Přidávají se jemné tóny lékořice, anýzu a máty, vlhká zemina, jemné nuance čokolády, vanilky a květinové záblesky.

Druh agáve: Agave Americana L.
Destilace: dvojitá v hliněném kotlíku
Oblast: Sola de Vega, Oaxaca