Gancia Prosecco D.O.C. Brut
  • Gancia Prosecco D.O.C. Brut
  • Gancia Prosecco D.O.C. Brut

Gancia Prosecco D.O.C. Brut

INFO

80Kč
Cena bez DPH: 66Kč
Množství
Zboží, které je skladem v eshopu, je skladem i v naší pražské kamenné prodejně. Nemusíte objednávat a navštivte nás v Karlíně.

Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se 19tiletý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil a inspiroval víny za Alpami. Ve Francii strávil 2 roky.

Výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu, roku 1850 v piemontské obci Chivasso založil společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „Bratři Ganciové“).

Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato (muškát), typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského, který pojmenoval Spumante Italiano (v překladu „italské šumivé“) - toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G).  Tak se Carlo stal opatrovníkem a autorem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“, která jsou dodržována do dnešního dne.

Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi, kteří se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi, půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok je prováděn s maximální pečlivostí. Cyklus, který provází neustálá péče, uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních.

GANCIA PROSECCO D. O. C. BRUT

Vzhled: Světle žlutá barva s nazelenalými odlesky; jemné, vytrvalé perlení.

Vůně: Intenzivní a přetrvávající; ovocná, kvalitní, připomínající zelené jablko a květy akácie.

Chuť: Sladká a svěží, příjemná, mimořádně jemná a vyvážená, přetrvávající; ovocné zakončení.

Odrůda hroznů: Glera (typická pro prosecco)

Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány a následně procházejí procesem klasického kvašení bílých vín – tedy bez slupek, za řízené teploty 18 °C. Zvláštní pozornost je věnována teplotě při fermentaci vína – tak se maximalizují jeho aromatické charakteristiky.

Doporučená teplota při podávání: 8 - 10 °C.

Párování s jídlem: Ideální jako aperitiv či k lehkým jídlům, předkrmům, čerstvému sýru a mořským plodům. Skvělé také jako základ koktejlů.

Obsah alkoholu: 11,5 %

Technické specifikace
% alkoholu 11,5
Země původu Itálie
Obsah 0,2

Recenze (0)

Napsat recenzi

Prosím přihlaste se nebo se registrujte pro napsání recenze