11. červenec
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
The Real McCoy 12 Y.O.
The Real McCoy Rum je inspirován příběhem Billa McCoye. Během americké prohibice, v lednu roku 1920, byl McCoy prvním, kdo v Karibiku naplnil loď alkoholem a plavil se ke břehům Severní Ameriky. Zastavil 3 míle od pobřeží New York City, tedy ještě v mezinárodních vodách, a alkohol prodával přímo na lodi, tedy legálně.
Inspiroval tím ostatní, kteří se jeho úspěch snažili napodobit. Chtěli ale ušetřit, a proto alkohol různě pančovali. McCoy svůj alkohol ale nikdy nešidil a díky tomu se sláva jeho jména šířila a jeho produktům se začalo říkal „The Real McCoy“.
Tímto příběhem se inspiroval Bailey Pryor, který o McCoyovi natáčel dokument. Když pro svůj dokument sbíral materiál, vydal se karibský ostrov Barbados, kde se seznámil s Richardem Sealem z renomované palírny Foursquare. A tak vznikl nápad vyrobit The Real McCoy Rum pro 21. století.
Rum vzniká dle precizních postupů, pro které je palírna Foursquare známá. Rum se vyrábí z melasy a pramenité vody a jde o blend kotlíkových a kolonových rumů. Tyto rumy zrají zvlášť v silně vypálených sudech po bourbonu a následně se míchají. Do výsledného rumu se nepřidává cukr ani jiné přísady.
Rum, který v silně vypálených sudech po bourbonu zrál 12 let, je mimořádně jemný a hladký. Díky dlouhému zrání má tmavou až mahagonovou barvu. Tato edice je lahvovaná při 46 %.
Doorly's 12 Y.O.
Dvanáctiletý Doorly’s je kreativní edicí z renomované barbadoské destilerie Foursquare. Po zrání v použitých sudech po bourbonu a následném blendování byl tento rum uložen k dalšímu zrání do sudů po portském a Madeiře. Vinné sudy se projevují v aroma, spolu s tóny dřeva a vanilky a náznaky čerstvé cukrové třtiny, másla a tropického ovoce. Na patře je rum komplexní a sametový, s tóny dřeva, vanilky, ovoce, koření, teplého karamelu a másla, které se perfektně doplňují a chuti nedominují. Jemná zakulacenost pomalu přechází v hřejivé suché zakončení.
Na etiketě této edice je vyobrazen vzácný Ara Spixův, o kterém se předpokládá, že již ve volné přírodě nežije. V záchranných programech se ale několika desítkám daří a připravuje se jejich návrat do původního prostředí.
Aroma: výrazně dřevité, doplněné o tóny vanilky, pečeného ovoce, koření a hořké čokolády.
Chuť: zprvu nasládlá, postupně přechází v typicky suchý charakter barbadoských rumů. Výjimečně jemná a vyvážená, snoubící tóny dřeva a koření.