8. červen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Planteray Single Casks – Prestige Cellar 2024 představuje exkluzivní kolekci jedinečných rumů pocházejících z různých terroirů. Každý rum je výsledkem pečlivého výběru a dvojitého zrání: nejprve v tropickém klimatu v sudech po bourbonu, poté v sudech po koňaku Ferrand.
Jedná se o mimořádně exkluzivní kolekci, která zahrnuje jedny z nejstarších rumů z archivu společnosti MaisonFerrand. Každá země zapojená do projektu obdržela možnost výběru jednoho či více sudů z archivu Alexandra Gabriela, přičemž každý sud představuje jiný rum pocházející z odlišné země. Výsledkem je, že do jednotlivých zemí byly distribuovány zcela unikátní styly rumů. Každá země si navíc exkluzivně navrhla vlastní design etiket i obalů.
JAMAICA HJC 1996
Původ: Jamajka (Long Pond Distillers Ltd.)
Destilace: 100% John Dore double retort
Vstupní surovina: melasa
Doba fermentace: 1 týden
Tropické zrání: 21 let v sudech po bourbonu
Kontinentální zrání: 7 let v sudech Ferrand
Obsah alkoholu: 58,7 %
Estery: 235 g/hL AA
Aroma: jasmín, narcis, mango a banán propletený s tóny švestek, mandlí a jemným máslovým nádechem. Kouřové a melasové tóny jsou vyváženy vanilkou a novým kořením.
Chuť: harmonická kombinace suchosti a kyselosti s medově sladkým podtónem. Dále pak tóny kokosu, marakuji, kandovaných citrusů, broskve, meruňky, zázvoru, cedru a skořice.
Závěr: dlouhý a osvěžující, kombinuje eukalyptové a balzamikové tóny s náznaky kůže, kari, zeleného pepře, vařené hrušky, šafránu a tymiánu.
JAMAICA MMW 1998
Původ: Jamajka (Clarendon Distillery Ltd.)
Destilace: 100% double retort pot still
Vstupní surovina: melasa
Doba fermentace: 1 týden
Tropické zrání: 21 let v sudech po bourbonu
Kontinentální zrání: 5 let v sudech Ferrand
Obsah alkoholu: 54,1 %
Estery: 523 g/hL AA
Aroma: výrazné a pronikavé s tóny cedru, borové pryskyřice a kůže. Dále se projevuje ananas, kmín, bobkový list, kouřové melase, hřebíčku, švestce, mandli a pomerančové kůře.
Chuť: ovocný a balzamikový profil, který začíná krémovou lékořicí, hořkou čokoládou, malinou a zeleným jablkem. Následuje hruška, meruňka, citronová kůra, malina, zázvor, rozmarýn, skořice a tabák.
Závěr: dlouhý s výrazným tónem kůže, vlašských ořechů, višní, angeštu, máty, tymiánu a pryskyřice.
SAINT LUCIA 2010
Původ: Svatá Lucie (St. Lucia Distillers)
Destilace: 100% John Dore double retortVstupní surovina: melasa
Doba fermentace: 1 týden
Tropické zrání: 7 let v sudech po bourbonu
Kontinentální zrání: 7 let v sudech Ferrand
Obsah alkoholu: 52,9 %
Estery: 235 g/hL AA
Aroma: směs hořkého pomeranče a papáji, obohacená o santalové dřevo a muškátový květ. Komplexitu dodávají tóny čokolády, borové pryskyřice, hřebíčku, chilli prášku, koriandrového semínka, balzámu a meruňky.
Chuť: Výrazné tóny hrušky, jablka a různých koření na dřevitém pozadí, doplněné o banán, skořici a pepř. Sladkost a hloubku přináší pomerančová marmeláda, kandovaná kdoule, vanilka, skořice, hruška a broskev.
Závěr: směs červeného jablka, kávy, medu, meruňky, lékořice a santalového dřeva s dotekem tabáku, kmínu a perníku.
Za rumy Plantation stojí Alexandre Gabriel, zakladatel značky, její master blender a odhodlaný perfekcionista. Během 90. let křižoval Karibik a vyhledával ty nejlepší rumy, aby následně založil značku Plantation a světu představil rumy v ikonických, lýkem převázaných lahvích.
8. červen
16. červen
22. červen