Chcete se dozvědět více o rumech Plantation? Nestihli jste Alexandra Gabriela, když byl v říjnu v Praze? Pak byste měli zpozornět. 6. dubna se ve spolupráci s RumRockem uskuteční online degustace, kterou povede sám Alexandre Gabriel. Přijměte pozvání na virtuální setkání, během kterého poznáte rozmanitost portfolia této značky a seznámíte se se s mužem, který za ní stojí.

Alexandre Gabriel

Alexandre Gabriel je zakladatel značky Plantation, její master blender a odhodlaný perfekcionista. Během 90. let křižoval Karibik a vyhledával ty nejlepší rumy, aby následně založil značku Plantation a světu představil rumy v ikonických, lýkem převázaných lahvích. Rumy Plantation mu vynesly řadu prestižních ocenění, mimo jiné ocenění pro nejlepšího rumového master blendera světa (Golden Barrel Award, Londýn 2012), a dnes se řadí mezi nejvýznamnější master blendery světa.

Alexandre Gabriel tvoří rumy, aby reprezentovaly tzv. terroir. Vybírá z palíren výjimečné sudy, které zachycují identitu oblasti a charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a v neposlední řadě přírodní podmínky, které rumům dané oblasti dodávají jedinečný charakter.

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání, nejdříve v tropickém podnebí a poté ve Francii. V první fázi jsou rumy uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu. Přibližně 7 % rumu se zde ztratí andělskou daní a ze sudů po bourbonu rum získá tóny vanilky a kokosu. Po několika letech ve své domovině je rum převezen do Château de Bonbonnet ve francouzském městečku Ars v srdci regionu Grande Champagne. Tam je uložen k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny.

Degustovat se bude 5 vzorků (každý o 0,04 l):
Grande Réserve
Stiggins’ Fancy Pineapple
Black Cask Limited Edition
Single Cask Guyana 2007 Teeling
Single Cask Fiji 2001 Rozelieures

Místo na degustaci si můžete rezervovat zde. Abychom stihli včas doručit degustační vzorky, rezervace je možná nejpozději 20. března

Kdy: 6.4.2023 od 20 hodin
Kde: online (Zoom)
Cena: 550 Kč

Překlad bude zajištěn.

Online degustace s Alexandrem Gabrielem